40 olika sorters sallad

En av sommarens många fröjder är väl att kunna gå ut och plocka sin egen sallad. Till frukostmackan, till salladen på lunchen eller till festen på kvällen. Och italienare älskar också sin sallad – lattuga. Faktiskt finns det över 40 olika sorters sallad i Franchi-sortimentet!

Eftersom jag har begränsad plats och (tyvärr!) inte kan odla 40 olika sorter har jag fått begränsa mig 😉

Balkonglådan är laddad med 2 olika sorters plocksallad, rossa ricciolina da taglio (röd) och verde ricciolina da taglio (grön), plocksallad med lite krusiga blad. Jag blandar rött och grönt i samma låda för fin färg.

I min “orto” (köksträdgård) har jag sått en ekologisk röd plocksallad, den så fina och pålitliga salad bowl (ekbladsallad) och också attrazione, en grön huvudsallad. Ska även peta ner frö till romansalladen, romana bionda delle 7 lune och degli ortolani.

Här är den ekologiska plocksalladen, sått tätt tätt, så snart små bladen utvecklas ska de ätas!

   

Huvudsalladen tunnas ut för att ges plats att utvecklas salladshuvuden. 

Salladsfrossa hela sommaren och långt in på hösten 😀

Har ni några salladssortfavoriter?

This entry was posted in gourmetodling®, Min orto and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.